مديريت نظارت بر مواد غذايی و آشاميدنی
از مديريت هاي معاونت غذا و داروي دانشگاه که كليه وظايف مربوط به برنامه ريزي و نظارت بر فرآورده هاي غذايي؛ آشاميدني برعهده اين مديريت مي باشدو حوزه نظارتي اين مديريت شامل ناطق 1،2،3،4،5،6،7،8،9،12،13،14،15،18،21،22در شهر تهران و شهرستانهاي پاكدشت ،ورامين ،فيروزكوه ،دماوند مي باشد. عمده وظايف اين مديريت به شرح ذيل ميباشد :
1- نظارت بر ایمنی، سلامت و کیفیت موادخوراکی و آشامیدنی در کارخانجات و کارگاههای تولیدی، فرآوری، بسته بندی و سردخانه های نگهداری که مشمول اخذ پروانه های بهداشتی می باشند به صورت دوره ای و انجام نمونه برداری از محصولات و ارسال به آزمایشگاه های معاونت و یا آزمایشگاههای طرف قرارداد
2- کنترل و نظارت بر واردات و صادرات کلیه محصولات خوراکی، آشامیدنی، مواداولیه و اقلام فرآوري شده
3- تدوین و اجرای کلیه برنامه های مرتبط با ارتقاء سطح ایمنی، سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکی و آشامیدنی در صنعت و نیز انجام مطالعاتPMS – HACCP
4- مطالعه بررسي و كنترل رفرانسهاي سازمان بين المللي
5- جمع آوری، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی در خصوص میزان فعالیت کارخانجات و ارائه راهکارهای مناسب در خصوص کاهش تخلفات و رفع مشکلات واحدهای تولیدی
6- رسیدگی به شکایات مردمی در مورد تولید و فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی
7- كنترل و نظارت بر ساخت مواد از نظر فرمول تركيب و بهداشتي بودن محصول و حذف مواد اوليه غير مجاز
8- اقدام به تشكيل و اداره كلاسها و سمينارهاي جهت آشنايي كارمندان با خط مشي
9- بازدید و اظهار نظر محل، جهت پاسخگویی به استعلام سازمان صنایع و معادن استان تهران، صدور یا اصلاح پروانه بهره برداری و صدور و یا تمدید پروانه ساخت و شناسه نظارت
10- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی و آشامیدنی
11- بررسی نتایج آزمایشگاهی موادغذایی به منظور دستیابی به مشکلات خطوط تولید
12- تشکیل کمیته های فنی جهت بررسی و تایید عملیات صدور پروانه های بهداشتی (مسئولین فنی-بهره برداری-ساخت-شناسه نظارت) و غیره
13- تشکیل جلسات گروهی با مسئولین شبکه های بهداشت (ورامین-پاکدشت-دماوند-فیروزکوه-رباط کریم-شهریار-شهرک قدس-ملارد) جهت هماهنگ نمودن امور مربوط به کنترل کارخانجات و ارزشیابی منظم خدمات واحدهای تابعه در شبکه های بهداشتی درمانی تحت پوشش
14- تشکیل کمیته فنی و قانونی جهت تصمیم گیری درخصوص پرونده واحدهای تولیدی متخلف و در صورت لزوم ارسال پرونده های مذکور به كمسيون ماده 11 دانشگاه و در صورت تاييد ارسال به سازمان تعزیرات حکومتی یا دادسرا
15- تدوین و اجرای کلیه برنامه های مرتبط با ارتقاء سطح ایمنی، سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکی و آشامیدنی صنعت و نیز انجام مطالعاتPMS -FSMS -
16- انجام ممیزی های دولتی کارخانجات دریافت کننده استاندارها و گواهینامه های بین المللی (HACCP-ISO2200 -IFS-BRC-GMP) از شرکت های نماینده صادر کننده گواهینامه(CB )
17- اجرای طرح کشوری نمونه برداری در سطح عرضه محصولات غذایی و آشامیدنی پرمصرف و ارسال به آزمایشگاههای معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال به سازمان غذا و دارو(PMS)
18- تحقیق و بررسی در جهت چگونگی کاهش آلودگی مواد غذایی بصورت آموزش دست اندرکاران مواد غذایی درزمینه بهداشت و نگهداری مواد غذایی به منظور پیشگیری از مسمومیتهای غذایی
19- صدور مجوز ورود (گشایش) مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي-مطابق با فرایند تعریف شده
20- صدور مجوز ترخیص مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي - مطابق با فرایند تعریف شده
21- ارسال نمونه به آزمایشگاه و مطابقت نمونه با آنالیز و نتیجه آزمایشگاه- مطابق با فرایند تعریف شده
22- صدور مجوز مصرف و گواهی مطابقت با آنالیز
23- مکاتبات جهت نمونه برداری مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي از گمرکات مربوطه
24- هماهنگی با دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جهت نظارت بر عدم مصرف برخی از کالاها
25- انجام نمونه برداري از محموله هاي وارداتي در گمرك شهريار
اين مديريت متشكل از مدير ، معاون ، گروه كارشناسان كنترل مواد غذايي و آشاميدني ، گروه كارشناسان ترخيص مواد اوليه و فرآينده شده غذايي وآشاميدني و شبكه هاي بهداشت و درمان شهرستان هاي شهريار،شهر قدس ، رباط كريم ، ملارد، پاكدشت ،ورامين ،فيروزكوه ،دماوند مي باشدكه اسامي كليه نيروهاي رسمي و پيماني در بخشهاي بعدي اعلام ميگردد. بخشي از فعاليت اين واحد به شرح ذيل مي باشد:
1- فرآیند صدور و اصلاح پروانه بهره برداری کارخانجات تولید کننده مواد غذایی و آشامیدنی
2- فرآیند صدور،اصلاح و تمدید پروانه های ساخت و بسته بندی مواد غذایی و آشامیدنی
3- فرآیند صدور و تمدید کد بهداشتی کارگاههای سنتی و بومی مواد غذایی و آشامیدنی
4- فرآیند صدور و تمدید پروانه مسئولیت فنی کارخانجات مواد غذایی و آشامیدنی
5- پاسخ استعلام سازمان صنایع، معادن و جهاد کشاورزی استان تهران در ارتباط با موسسات تولید مواد غذایی و آشامیدنی
6- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی و آشامیدنی، محصولات کارگاهها و کارخانجات تحت پوشش
7- بازدید، بازرسی و نمونه برداری از کارگاهها و کارخانجات مواد غذایی و آشامیدنی جهت صدور، اصلاح و تمدید مجوزهای بهداشتی
8- تکمیل و ارسال پرنده های متخلفین به مراجع قضایی بر اساس تخلف به داسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی بهداشتی یا سازمان تعزیرات حکومتی
9- انجام ممیزی های دولتی کارخانجات دریافت کننده استاندارها و گواهینامه های بین المللی HACCP-IFS-BRC-GMP -ISO 22000 ازشرکت های نماینده صادر کننده گواهینامه(CB)
10- صدور مجوز ورود (گشایش) مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي -مطابق با فرایند تعریف شده
11- صدور مجوز ترخیص مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي - مطابق با فرایند تعریف شد
12- صدور مجوز مصرف و گواهی مطابقت با آنالیز انجام نمونه برداري از محموله هاي وارداتي درگمرك تهران
|