پنج شنبه ٠٢ آذر ١٣٩٦ - 
1 2
 
منو اصلی
صفحه اصلي > اداره نظارت بر مواد غذايي > شرح وظايف 
 
 

 

مديريت نظارت بر مواد غذايی و آشاميدنی

 

از مديريت هاي معاونت غذا و داروي دانشگاه که كليه وظايف مربوط به برنامه ريزي و نظارت بر فرآورده هاي غذايي؛ آشاميدني برعهده اين مديريت مي باشدو حوزه نظارتي اين مديريت شامل ناطق 1،2،3،4،5،6،7،8،9،12،13،14،15،18،21،22در شهر تهران و شهرستانهاي پاكدشت ،ورامين ،فيروزكوه ،دماوند مي باشد. عمده وظايف اين مديريت به شرح ذيل ميباشد :

 

1-      نظارت بر ایمنی، سلامت و کیفیت موادخوراکی و آشامیدنی در کارخانجات و کارگاههای تولیدی، فرآوری، بسته بندی و سردخانه های نگهداری که مشمول اخذ پروانه های بهداشتی می باشند به صورت دوره ای و انجام نمونه برداری از محصولات و ارسال به آزمایشگاه های معاونت و یا آزمایشگاههای طرف قرارداد 

2-     کنترل و نظارت بر واردات و صادرات کلیه محصولات خوراکی، آشامیدنی، مواداولیه و اقلام فرآوري شده

3-     تدوین و اجرای کلیه برنامه های مرتبط با ارتقاء سطح ایمنی، سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکی و آشامیدنی در صنعت و نیز انجام مطالعاتPMS – HACCP

4-     مطالعه بررسي و كنترل رفرانسهاي سازمان بين المللي

5-     جمع آوری، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی در خصوص میزان فعالیت کارخانجات و ارائه راهکارهای مناسب در خصوص کاهش تخلفات و رفع مشکلات واحدهای تولیدی

6-     رسیدگی به شکایات مردمی در مورد تولید و فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی

7-     كنترل و نظارت بر ساخت مواد از نظر فرمول تركيب و بهداشتي بودن محصول و حذف مواد اوليه غير مجاز

8-    اقدام به تشكيل و اداره كلاسها و سمينارهاي جهت آشنايي كارمندان با خط مشي

9-     بازدید و اظهار نظر محل، جهت پاسخگویی به استعلام سازمان صنایع و معادن استان تهران، صدور یا اصلاح پروانه بهره برداری و صدور و یا تمدید پروانه ساخت و شناسه نظارت

10-    صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی و آشامیدنی

11-    بررسی نتایج آزمایشگاهی موادغذایی به منظور دستیابی به مشکلات خطوط تولید

12-   تشکیل کمیته های فنی جهت بررسی و تایید عملیات صدور پروانه های بهداشتی (مسئولین فنی-بهره برداری-ساخت-شناسه نظارت) و غیره

13-   تشکیل جلسات گروهی با مسئولین شبکه های بهداشت (ورامین-پاکدشت-دماوند-فیروزکوه-رباط کریم-شهریار-شهرک قدس-ملارد) جهت هماهنگ نمودن امور مربوط به کنترل کارخانجات و ارزشیابی منظم خدمات واحدهای  تابعه در شبکه های بهداشتی درمانی تحت پوشش

14-   تشکیل کمیته فنی و قانونی جهت تصمیم گیری درخصوص پرونده واحدهای تولیدی متخلف و در صورت لزوم ارسال پرونده های مذکور به كمسيون ماده 11 دانشگاه و در صورت تاييد ارسال به سازمان تعزیرات حکومتی یا دادسرا

15-   تدوین و اجرای کلیه برنامه های مرتبط با ارتقاء سطح ایمنی، سلامت و کیفیت فرآورده های خوراکی و آشامیدنی صنعت و نیز انجام مطالعاتPMS -FSMS -

16-    انجام ممیزی های دولتی کارخانجات دریافت کننده استاندارها و گواهینامه های بین المللی (HACCP-ISO2200 -IFS-BRC-GMP)  از شرکت های نماینده صادر کننده گواهینامه(CB )

17-    اجرای طرح کشوری نمونه برداری در سطح عرضه محصولات غذایی و آشامیدنی پرمصرف و ارسال به آزمایشگاههای معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال به سازمان غذا و دارو(PMS)

18-    تحقیق و بررسی در جهت چگونگی کاهش آلودگی مواد غذایی بصورت آموزش دست اندرکاران مواد غذایی درزمینه بهداشت و نگهداری مواد غذایی به منظور پیشگیری از مسمومیتهای غذایی

19-   صدور مجوز ورود (گشایش) مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي-مطابق با فرایند تعریف شده

20-   صدور مجوز ترخیص مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي - مطابق با فرایند تعریف شده

21-   ارسال نمونه به آزمایشگاه و مطابقت نمونه با آنالیز و نتیجه آزمایشگاه- مطابق با فرایند تعریف شده

22-    صدور مجوز مصرف و گواهی مطابقت با آنالیز

23-    مکاتبات جهت نمونه برداری مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي از گمرکات مربوطه

24-    هماهنگی با دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جهت نظارت بر عدم مصرف برخی از کالاها

25-    انجام نمونه برداري از محموله هاي وارداتي در گمرك شهريار

  

اين مديريت متشكل از مدير ، معاون ، گروه كارشناسان كنترل مواد غذايي و آشاميدني ، گروه كارشناسان ترخيص مواد اوليه و فرآينده شده غذايي وآشاميدني و شبكه هاي بهداشت و درمان شهرستان هاي شهريار،شهر قدس ، رباط كريم ، ملارد، پاكدشت ،ورامين ،فيروزكوه ،دماوند مي باشدكه اسامي كليه نيروهاي رسمي و پيماني در بخشهاي بعدي اعلام ميگردد. بخشي از فعاليت اين واحد به شرح ذيل مي باشد: 

1-    فرآیند صدور و اصلاح پروانه بهره برداری کارخانجات تولید کننده مواد غذایی و آشامیدنی

2-     فرآیند صدور،اصلاح و تمدید پروانه های ساخت و بسته بندی مواد غذایی و آشامیدنی

3-     فرآیند صدور و تمدید کد بهداشتی کارگاههای سنتی و بومی مواد غذایی و آشامیدنی

4-    فرآیند صدور و تمدید پروانه مسئولیت فنی کارخانجات مواد غذایی و آشامیدنی

5-     پاسخ استعلام سازمان صنایع، معادن و جهاد کشاورزی استان تهران در ارتباط با موسسات تولید مواد غذایی و آشامیدنی 

6-    صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی و آشامیدنی، محصولات کارگاهها و کارخانجات تحت پوشش

7-    بازدید، بازرسی و نمونه برداری از کارگاهها و کارخانجات مواد غذایی و آشامیدنی جهت صدور، اصلاح و تمدید مجوزهای بهداشتی 

8-  تکمیل و ارسال پرنده های متخلفین به مراجع قضایی بر اساس تخلف به داسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی بهداشتی یا سازمان تعزیرات حکومتی

9-     انجام ممیزی های دولتی کارخانجات دریافت کننده استاندارها و گواهینامه های بین المللی HACCP-IFS-BRC-GMP -ISO 22000 ازشرکت های نماینده صادر کننده گواهینامه(CB)

10-   صدور مجوز ورود (گشایش) مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي -مطابق با فرایند تعریف شده

11-   صدور مجوز ترخیص مواد خوراكي و آشاميدني وارداتي - مطابق با فرایند تعریف شد

12-  صدور مجوز مصرف و گواهی مطابقت با آنالیز انجام نمونه برداري از  محموله هاي وارداتي درگمرك تهران

 

 

پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - خيابان وليعصر- روبرو پارك ساعي-خيابان آبشار-پلاك47-معاونت غذا و دارو
تلفن : 84248 - 021
پست الکترونیک : fdo@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.