×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

       

 

مدیریت نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی از سه بخش به شرح ذیل تشکیل یافته است:

 

1-واحد نظارت ،  بازرسی و صدور پروانه‌های بهداشتی کازخانجات مواد غذایی    

2- واحد ترخیص                                                                                                                                                     

3- واحد رسیدگی به شکایات                   اطلاعیه های موردنیاز و ضروری شرکت ها

 

وظایف و اهداف اداره نظارت،  بازرسی و صدور پروانه بهداشتی  کارخانجات مواد غذایی :

 

هدف:

کلیه وظایف مربوط به برنامه ریزی و نظارت بر فرآورده های غذایی؛ آشامیدنی بر عهده این مدیریت می باشد. این واحد مسئول است در راستای اجرای شرح وظایف وزارت بهداشت؛ سلامت فرآوردهای مذکور و نظارت بر اجرای آنها تضمین نماید.

 

 

وظایف:

1-پاسخ استعلام سازمان صنعت ،معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی در مرحله تاسیس کارخانه

2-پاسخ استعلام سازمان جهادکشاورزی در خصوص واحدهای متقاضی دریافت شناسه نظارت مشاغل خانگی

4-پاسخ استعلام واحدهای صنفی در خصوص واحدهای متقاضی دریافت شناسه نظارت کارگاهی

5-صدور و اصلاح پروانه بهداشتی تاسیس و بهره برداری پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیسیون فنی و قانونی

6-صدور ،اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی ساخت پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیسیون فنی و قانونی

7- صدور و اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی تاسیس ، بهره برداری و ساخت کارگاهی و  و پس از انجام امور کارشناسی و طرح در کمیسیون فنی وقانونی

 8-تایید صلاحیت مسئول فنی از طریق سامانه TTAC

9- صدور ، تمدید و اصلاح پروانه بهداشتی ساخت استفاده از ظرفیت خالی

10- پیگیری دستورالعمل ها و ضوابط اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردهای خوراکی و آشامیدنی شامل طرح عملیاتی  کاهش نمک ،قند ، روغن  و تراریختگی ، پایش گندم های مصرفی و غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک، پیگیری و اجرای طرح های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت

11- آموزش مسئول فنی کارخانجات در خصوص اجرای برنامه نشانگر رنگی و درج  بر روی لیبل های محصولات تولیدی

12-ممیزی سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی و تشکیل جلسات FSMSو اعطاء مجوز جهت درج لگوهای HACCP  و ISO22000بر روی لیبل  

13- نمونه برداری و  بررسی باقیمانده سموم و آفات کشاورزی جهت ارسال نتایج به اداره کل نظارت و ارزیابی فرآرده‌های غذایی و آشامیدنی  به منظور سیاستگزاری کلان کشوری

14- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی

15- تکمیل کاربرگ ارزیابی برنامه‌های پیشنیازی (  PRPs ) و درجه بندی واحد‌های تولید مواد غذایی و آشامیدنی بر اساس آن

16- بازرسی از کارخانجات مواد غذایی جهت بررسی موارد ذیل:

  • کنترل شرایط فنی و بهداشتی حین تولید
  • بررسی وضعیت فنی و بهداشتی انبارهای مواد اولیه و محصول نهایی
  • نظارت بر حسن انجام امور مسئول فنی از طریق بررسی دفاتر آزمایشگاهی و بازدید از آزمایشگاه کارخانه و یا بررسی نتایج آزمایشگاه همکار
  • نمونه برداری از محصولات تولیدی کارخانه و ارسال آن به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو جهت اطمینان از رعایت شرایط مناسب تولید و مطابقت با مجوزهای بهداشتی ، استانداردهای مربوطه و ضوابط وزارت بهداشت
  • بازدید از واحدهای تولید مواد غذایی غیرمجاز و تعطیل محل و معرفی متخلفین به مراجع قضایی و انجام دستور قضایی
  • بازدید و نمونه برداری از مراکز نگهداری مواد غذایی شامل انبارها، مراکز پخش و سردخانه ها
  • بررسی برچسب محصولات مواد غذایی در طرح برچسب گذاری کالا

کارشناس واحد صدور مجوز ورود و ترخیص مواد اولیه خوراکی، آشامیدنی و آرایشی:

  • تایید صلاحیت مسئول فنی از طریق سامانه تی تک
  • بررسی پروانه های بهداشتی واردات و انجام مکاتبات مربوط با توجه به انبار اعلام شده
  • بررسی عدم مصرف محموله تا وصول مطابقت آزمایشگاه و صدور مجوز مصرف توسط مسئول فنی
  • نظارت بر برچسب گذاری اصالت و فارس نویسی به منظور اطمینان از سلامت ورود کالا و اقدام شرکت در محدوده ضوابط
  • معدوم نمودن کالاهای تاریخ گذشته، فاقد مجوز و دارای عدم تطابق با توجه به نامه‌های ارسال از سوی اداره کل و سایر دستگاه‌ها
  • نظارت بر معدوم و یا مرجوع نمودن محموله‌‌های وارداتی غیر قابل مصرف در حوزه نظارتی به درخواست شرکت واردکننده
  • نمونه برداری از محموله‌های وارداتی به منظور کنترل مستمر و اطمینان از حسن انجام کار مسئول فنی واردات
  • طرح موضوع رفع موانع نفصی از طریق سامانه تی تک به درخواست شرکت واردکننده در کمیته فنی و قانونی و انجام امور مربوطه
  • نظارت بر نحوه فعالیت شرکت وارداتی در سامانه تی تک- سامانه ترخیص- سامانه جامع گزارشات

 

وظایف واحد پاسخگویی به شکایات:

  • دریافت و رسیدگی به شکایات در خصوص مواد‌ غذایی و آرایشی بهداشتی
  • پاسخگویی به سوالات مطرح شده در زمینه مواد‌ غذایی و آرایشی بهداشتی
  • اطلاع رسانی در خصوص مراحل صدور مجوز‌ها و پروانه‌های لازم جهت راه‌اندازی کارخانجات و کارگاه‌های مواد ‌غذایی و آرایشی بهداشتی
  • راهنمایی در زمینه مصرف مکمل‌ها و پاسخگویی به سوالات تغذیه‌ای
  • راهنمایی در خصوص اصول صحیح نگهداری مواد‌غذایی
  • راهنمایی در خصوص مسمومیت‌های ناشی از مواد‌ غذایی و چگونگی پیشگیری از آنها
  • اجرای طرح کشوری نمونه برداری در سطح عرضه محصولات غذایی و آشامیدنی پرمصرف و ارسال به آزمایشگاههای معاونت و بررسی و آنالیز نتایج مربوطه و ارسال به سازمان غذا و دارو(PMS)

 

 
 

 

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست